andrahandslagenheter.se: Lägenhet i Helsingborg

Lägenhet i Helsingborg

Om Helsingborg Helsingborg ligger i Skåne län och är Skånes största stad efter Malmö och ingår i Öresundsregionen. Staden är belägen endast fyra kilometer från Helsingör i Danmark. I staden finns många restauranger, caféer och specialbutiker, samt en rad olika sevärdheter. Bara en kilometer från Helsingborgs stadskärna finns den vackra sandstranden som är mycket välbesökt av barnfamiljer på dagen och många ungdomar om kvällen.

 

Helsingborgs Näringsliv Helsingborg tillhör den snabbväxande Öresundsregionen. Staden har ett aktivt näringsliv med goda möjligheter för etableringar. Idag finns det ca 15 000 företag registrerade i Helsingborg och under 2013 startades 12,6 nya företag per 1 000 invånare i Helsingborg.

 

Helsingborgs Geografi Helsingborg består till stor del av den branta sluttningen Landborgen. I Staden finns många stränder samt ett antal raviner som bildats under istiden. I innerstan är arkitekturen karakteriserad av tätbyggd stenstad, med historiska och storstadsmässiga hus mot de stora gatorna och torgen. Bland smågatorna är byggnaderna mindre och mer idylliska. Somrarna är varma och lite längre med friska vindar från havet. Resterande årstider är lite mildare än i övriga Sverige.

 

Värt att se i Helsingborg: - Dunkers kulturhus - Sandstranden Fria bad

 

Länkar om Helsingborg:

Karta över Helsingborg

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Helsingborg

 

Mere i denne kategori: « Linköping Uppsala »

Icon CO2 neutral website English transparent.png